Innovatív sebkezelési technológiák 2023 pályázat - Meghosszabbítva szeptember 25-ig

A Negatívnyomás-Terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület a HARTMANN-RICO Kft. szakmai támogatásával megalapította az INNOVATÍV SEBKEZELÉSI TECHNOLÓGIÁK elnevezésű, 2022-től évente kiosztható tudományos pályadíját. 

 

Minimálisan invazív sebészet - maximálisan aktív sebkezelés: intelligens kötszerek és NPWT a korszerű sebészetben.

A pályadíjat Magyarországon dolgozó, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó szakemberek, sikeres pályázat alapján nyerhetik el.  A nyertes pályázó(k) évente összesen 1.000.000 Ft támogatásban részesülhet(nek).


A pályadíj célja az innovatív sebkezelési technikák, ezeken belül elsősorban a negatív nyomású sebkezelési eljárással kapcsolatos klinikai gyógyítás, illetve tudományos kutatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtók tevékenységének elismerése. Előnyt élveznek azok a pályázók, akiknek kutatási eredményei közvetlenül felhasználhatók a mindennapi gyógyító munkában, tehát az ún. transzlációs medicina gyakorlatába sorolhatóak.
A pályázatot természetes személy, saját nevében, magyar nyelven, elektronikus úton nyújthatja be az egyesulet@npwt.hu e-mail címre. A pályázati anyag ábrák nélkül maximum 15.000 leütés (karakter) terjedelmű lehet. A pályázatnak tartalmaznia kell a témába vágó, korábbi saját vizsgálati/kutatási eredmények rövid tartalmi összefoglalóját, az ezzel összefüggésben esetlegesen már megjelent (megjelenés alatt álló) közlemény másolatát vagy pontos hivatkozási helyét. Jövőbeli kutatás tervével csak akkor lehet pályázni, ha az korábbi, a kiírási témába vágó saját vizsgálatok folytatására irányul.


A pályázathoz mellékelni kell rövid szakmai életrajzot, a születési idő, lakcím és telefon elérhetőségek megjelölésével. A szakmai önéletrajz végén nyilatkozni kell, hogy a pályázó a közölt személyes adatoknak az Egyesület által történő kezeléséhez hozzájárul, s tudomásul veszi, hogy az Egyesület, illetve az általa felkért szakmai bíráló bizottság tagja megismerhetik adatait és pályázatát.


A pályázat időtartama: FISESZ-től MST-ig
Beküldési határidő: meghosszabbítva 2023.szeptember 25-ig

A pályázatok értékelésére, a nyertes pályázat előadására, illetve a díjak átadására - a Szakmai Bizottság döntése alapján – a Magyar Sebész Társaság 66. kongresszusán kerül sor október 6-án.