Innovatív sebkezelési technológiák - Pályázat eredményhirdetés 2022

Nagy sikerrel zárult  a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület ”Innovatív sebkezelési technológiák"  pályázatának első fejezete.

 

A Negatívnyomás-Terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület a HARTMANN-RICO Hungária Kft. szakmai támogatásával idén megalapította az Innovatív sebkezelési technológiák  elnevezésű pályadíját 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó szakemberek számára..A pályadíjat Magyarországon dolgozó, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó szakemberek, sikeres pályázat alapján nyerhetik el. A nyertes pályázó(k) évente összesen 1.000.000 Ft támogatásban részesülhet(nek).

A Szakmai Bizottság értékelése alapján – ahogy azt a díjkioszton hallhattuk - a beérkezett  pályaművek mindegyike kiérdemelte volna a „Legjobb Pályázat” elismerést!  Hosszas szakmai egyeztetés után a Bizottság az alábbi pályaműveket díjazta:

-  Dr. Suszták  Nóra "Alsó végtagi, végtagvesztéssel fenyegető sebek negatívnyomás-terápiával (NPWT) elért rövid és hosszú távú eredményeink: egycentrumos, retrospektív, pilot klinikai vizsgálat" című munkája

-  Dr. Jancsó Máté "Innovatív sebkezelési technológiák" pályaműve

Különdíj:

-  Dr. Bennemann Stephan "Negatív nyomású sebkezelési regiszter (Országos NPWT Regiszter)"  című pályaműve.

Az elismeréseket a Szakmai Bíráló Bizottság tagjai, Prof. Dr. Harsányi László, Dr. Szabó Éva, a kiíró Negatívnyomás-terápiával a Sebgógyulásért Egyesület elnöke,  Dr.Tóth Csaba és a támogató Hartmann képviseletében Kádár Zoltán adták át.

Gratulálunk a díjazottaknak és tudományos munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

A Pályázat tapasztalatairól a Szakmai Bizottság nevében Prof. Dr. Harsányi László készített összefoglalót , melyet a mellékelt Pdf dokumentumban olvashatnak.