V. NPWT Tudományos Szakmai Nap - Előadások és poszterek

A Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület, valamint a Semmelweis Egyetem Sebészeti Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinkával közös szervezésben - az Egészségügyi Államtitkár főtámogatásával és a HARTMANN kizárólagos támogatásával – november 16-án tartotta  V. Tudományos Konferenciáját. Az alábbiakban a rendezvényról szóló összefoglalót olvashatják.

A rendezény előadásait és a bemutatott posztereket ITT tekinthetik meg.

BővebbenMinor traumát követően kialakult felső végtagi fasciitis necrotisans kezelése

Esetbemutatásunkban egy fiatal, egészséges férfi betegünk kórlefolyását mutatjuk be COVID idején.  Kórházi áthelyezések után a posztoperatív második napon folytatták kezelését, mely során további hat alkalommal végeztek sebrevisiót.

 

Emissióját követően kezelését  ambulánsan folytatták. A sebészi kezelést félvastag bőrátültetéssel fejezték be, melyhez a vakuum kezelést szintén igénybe vették. Az eset kapcsán további megerősítést nyert a Negatívnyomás- terápia létjogosultsága a betegség lefolyásának időtartamának redukálásában,  valamint ezzel párhuzamosan költségének csökkentésében, a beteg komfortérzetének és a gyógyulásba vetett hitének erősítésében egyaránt.

Az esetről készült videó az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

Minor traumát követően kialakult felső végtagi fasciitis necrotisans kezelése