V. NPWT Tudományos Szakmai Nap - Előadások és poszterek

A Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület, valamint a Semmelweis Egyetem Sebészeti Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinkával közös szervezésben - az Egészségügyi Államtitkár főtámogatásával és a HARTMANN kizárólagos támogatásával – november 16-án tartotta  V. Tudományos Konferenciáját. Az alábbiakban a rendezvényról szóló összefoglalót olvashatják.

A rendezény előadásait és a bemutatott posztereket ITT tekinthetik meg.

BővebbenNPWT párhuzamos alkalmazása több végtagon egy súlyosan sérült gyermek esetében  

A 12 éves fiú gyermek a kishúgát kísérte az óvodába, amikor 3 pit-bull terrier támadt rájuk. A fiú a testvére életét védve szenvedett mély és súlyos lágyrészsérüléseket mind a négy végtagján. Meglepő módon a fej és a nyak nem sérült, a mellkas és a hasüreg is ép maradt. Állapota stabil volt, így azonnal elsődleges műtéti ellátásban részesült a primer ellátó helyen.

 

A sebek tisztítása, a bőr részleges fedése után jelentős artériás sérülés vagy törés nem volt észlelhető.  Az egyik seb alján a jobb oldali peronealis ideg volt látható. Az elsődleges ellátás után a beteg intenzív osztályra került. Kevesebb, mint 24 alatt myoglobinuria, oliguria, veselégtelenség jelentkezett. Általános érzéstelenítésben történt az első kötéscsere. A bal oldalon a bicepsz és a tricepsz izmok egy része nekrózis jelei miatt eltávolításra kerültek. Az oedema fokozódása és a végtagokat fenyegető keringészavar miatt a varratok többségét el kellett távolítani. Negatívnyomás-terápiát a 3. napon kezdték meg mind a 4 végtagon.

Az esetről készült videó felvétel az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

Negatívnyomás-terápia (NPWT) párhuzamos alkalmazása több végtagon egy súlyosan sérült gyermek esetében